Om cookiesOm webbplatsen

Fördelar

Fördelarna med fjärrvärme som uppvärmningsform är många. Läs här om några.

Låg installationskostnad, konkurrenskraftigt energipris

Fjärrvärmens låga installationskostnad och minimala underhållsbehov gör fjärrvärme till ett konkurrenskraftigt och prisvärt alternativ. Fjärrvärme är tryggt och enkelt och ökar marknadsvärdet på din fastighet.

Med fjärrvärme sover du gott om natten

Fjärrvärme är det trygga sättet att värma sin fastighet. Anläggningen kräver ett minimum av tillsyn, och undrar du över något är det bara att ringa. PiteEnergi har beredskap dygnet runt alla dagar på året. Om du vill känna dig extra trygg tecknar du ett serviceavtal med oss när din garanti har gått ut. Läs mer om serviceavtal

Webbild_VarmeTrygg_2018

 

Miljö

Att välja fjärrvärme är att göra ett aktivt miljöval och samtidigt bidra till ett bättre klimat. Vår fjärrvärme produceras lokalt genom att återvinna värmeenergi från miljövänliga processer vid Smurfit Kappa Piteå och SCA Munksund. Vid sällsynta tillfällen tvingas vi ta till kompletterande värmeproduktion. Den sker i första hand med hjälp av biobränslepannan  vid Stenvalls Trä på Lövholmen och i andra hand med gasol  vid Backenverket.  Det är enbart i undantagsfall vi behöver använda mindre miljövänliga bränslen. Tack vare att ca 95% av energibehovet i det centrala fjärrvärmenätet utgörs av spillvärme, är påverkan på miljön i Piteå väldigt låg.

Trygghet

Med fjärrvärme tar värmen aldrig slut. Oavsett hur mycket ni duschar eller diskar behöver du aldrig vänta på att vattnet ska värmas upp på nytt. Dessutom är det enkelt att byta till fjärrvärme. Av oss köper du ett paket som innehåller allt, från att vi bär ut din gamla panna till att vi installerar värmeväxlaren och kör igång ditt nya värmesystem. Ett fjärrvärmesystem är mycket driftsäkert. Därför lämnar vi alltid fem års garanti på installation och utrustning, vilket är tre år utöver produktgarantin. Som en fortsatt trygghet erbjuder vi värmetrygg avtal till kunder vars garanti har gått ut.

Ekonomi

Fjärrvärme är ett ekonomiskt fördelaktigt alternativ. Ett hushåll kan göra årliga besparingar genom att byta från elvärme till fjärrvärme.